Vrije tijd

Kruidenmixen die overal ter wereld worden gebruikt

Kruidenmixen van over de hele wereld

Er zijn eindeloos veel kruidenmengsels die overal ter wereld in de keuken worden gebruikt. Sommige worden gebruikt om smaak te geven aan gerechten, terwijl andere worden gebruikt om warmte toe te voegen. Er zijn echter een paar kruidenmixen die vaker worden gebruikt dan andere. Hier zijn de top 5 kruidenmixen die overal ter wereld worden gebruikt:

1. Garam Masala: Dit kruidenmengsel wordt veel gebruikt in de Indiase keuken. Het bestaat meestal uit kruidnagel, kardemom, kaneel, komijn en zwarte peper. Het wordt gebruikt om smaak te geven aan zowel vegetarische als vleesgerechten.

2. Cajun Seasoning: Deze kruidenmix is populair in de keuken van Louisiana. Het bestaat meestal uit paprika, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper en zwarte peper. Het wordt gebruikt om warmte en smaak toe te voegen aan gerechten zoals gumbo en jambalaya.

3. Italian Seasoning: Dit kruidenmengsel is populair in, je raadt het al, de Italiaanse keuken! Het bestaat meestal uit basilicum, oregano, rozemarijn, tijm en knoflook. Het wordt gebruikt om smaak toe te voegen aan gerechten zoals pasta en pizza.

4. Chinees Vijfkruidenpoeder: Dit kruidenmengsel wordt gebruikt in de Chinese keuken. Het bestaat meestal uit steranijs, kruidnagel, kaneel, Sichuan peper en venkel. Het wordt gebruikt om smaak toe te voegen aan gerechten zoals varkensvlees en kip.

5. Jamaicaanse Jerk Kruiderij: Dit kruidenmengsel is populair in de Jamaicaanse keuken. Het bestaat meestal uit piment, tijm, Scotch bonnet pepers en knoflook. Het wordt gebruikt om warmte en smaak toe te voegen aan gerechten zoals kip en varkensvlees.

Benieuwd waar je de mixen kan kopen? check de kruidenmix voor varkensvlees en de kruidenmix voor vis op vanbeekumspecerijen.nl

Het gebruik van kruiden in populaire keukens: 

Over de subtiliteiten van verschillende keukens en de ongelooflijke verscheidenheid aan ingrediënten die hun karakter bepalen, zijn duizenden boeken gepubliceerd. Daarom lijkt het kiezen van een mengsel van kruiden en specerijen om de smaken weer te geven die in een bepaalde keuken overheersen, misschien een vreselijke oversimplificatie. De waarheid blijft echter dat bepaalde kruiden en specerijen, gecombineerd met lokaal toegankelijke ingrediënten, de meeste populaire keukens uit andere culturen hun kenmerkende smaak geven. 

De volgende kruiden en specerijen worden gebruikt in zelfs de meest elementaire maaltijden (roerbakken, grillen, barbecuen en curry's, om er maar een paar te noemen). Aangezien de specerijen in dalende volgorde staan, wordt de eerste specerijen het meest gebruikt. 

Indiaase specerijen

Korianderzaad, kurkuma, kaneel, komijn, fenegriek, gember, peper, chili, kruidnagel, tamarinde, kardemom en saffraan zijn voorbeelden van Indiase specerijen. 

Marokkaanse specerijen

Korianderzaad, kurkuma, paprika, komijn, kaneel, gember, kruidnagel, peper en chili behoren tot de Marokkaanse specerijen. 

Afrikaanse specerijen

Korianderzaad, komijn, piment, gember, peper en fenegriek zijn Afrikaanse specerijen. 

Specerijen Midden-Oosten

Paprika, peper, komijn, korianderzaad, sumak, tijm, cassia, kruidnagel en kardemom zijn specerijen uit het Midden-Oosten. 

Indonesische specerijen

Koriander, komijn, venkel, cassia, kurkuma, citroengras, galangal, gember, zwarte, cubeb en lange pepers, kruidnagel en pepers zijn allemaal Indonesische specerijen. 

Je houd misschien ook van..