Algemeen

Vergroot jouw freelance netwerk met de Younited Community

Steeds meer mensen starten als zzp’er. Een zzp'er is iemand die zelfstandig werkt en geen vast contract heeft bij een werkgever. Zij zijn hun eigen baas en bepalen vaak hun eigen werktijden en -locatie. Er zijn veel verschillende soorten zzp'ers, van freelance journalisten tot IT-consultants. Veel mensen kiezen ervoor om als zzp'er te werken omdat ze daardoor meer vrijheid ervaren. Ze hoeven bijvoorbeeld niet op vaste tijden naar kantoor toe en kunnen vaak ook thuiswerken. Ook hebben ze meestal meer invloed op hun projecten dan wanneer ze in dienst zouden zijn bij een bedrijf. Er zijn voordelen verbonden aan het starten van je eigen bedrijf, maar sommige zaken zijn voor veel startende freelancers moeilijker als gedacht. 

Als freelancer moet er nadrukkelijk op zoek worden gegaan naar klanten, en zeker aan het begin, kan dat een lastige taak zijn. Gelukkig heeft Younited daar een oplossing voor gevonden. De Younited community zorgt ervoor dat gelijkgestemden met elkaar kunnen verbinden. Daarnaast kunnen freelancers in contact komen met opdrachtgevers. In deze blog bespreken we hoe je dat kunt doen. 

Een freelance platform voor gelijkgestemden

Samen leren, samen bouwen en samen succes hebben. Dat is waar de Younited community voor staat. Startend ondernemers in hetzelfde vakgebied kunnen eenvoudig met elkaar in contact komen. Ze kunnen van elkaar leren en deze kennis toepassen in hun bedrijf.  Jouw zelfstandigheid wordt hierdoor gevoed door de ervaring van velen. Daarnaast zorgt Younited ervoor dat opdrachtgevers gekoppeld worden aan de kwaliteiten van freelancers. Dit wordt gerealiseerd aan de hand van een freelance platform. Hierdoor krijgen freelancers de kans om een langdurige samenwerking op te bouwen. Een goed netwerk is namelijk van cruciaal belang voor het succes van een bedrijf. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar zzp opdrachten in de zakelijke dienstverlening? Dan kan Younited de beste match maken tussen opdrachtgever en zzp'er.

Belangrijkste stappen voor een startende ondernemer

Zzp'ers zijn ondernemers die hun bedrijf zelfstandig opzetten en onderhouden. Ze zijn verantwoordelijk voor het maken van winst, maar ook voor alle risico's die daarbij komen kijken. Het is daarom goed om businessplan op te stellen. Wat zijn jouw kwaliteiten? En hoe ga je met deze kwaliteiten de markt verrijken? Het zijn belangrijke vragen die je als zzp’er goed moet kunnen beantwoorden. Daarnaast moeten zzp'ers zichzelf bijvoorbeeld ook registreren bij de Kamer van Koophandel en moeten ze zich aan de wet- en regelgeving houden die voor ondernemers geldt. Ook de administratie is een belangrijk puntje van aandacht. De Belastingdienst stelt bepaalde eisen aan de zaken die terug moet komen in de administratie. Hierbij kun je denken aan urenadministratie, facturen en modelovereenkomsten. Vergeet vooral niet verzekeringen en pensioen. Je wilt als zzp’er natuurlijk zo min mogelijk risico lopen.

Je houd misschien ook van..