Wonen

Je huis verbouwen? Zo pak je het aan!

Ben je van plan om je huis te gaan verbouwen? Dan is het belangrijk dat je niet zomaar ergens begint, maar dat je een plan hebt. In dit artikel geven je een aantal handige tips zodat je weet waar je moet beginnen, waar je op moet letten en hoe je uiteindelijk tot een soepele verbouwing komt. Let op: verbouwen gaat nooit zoals je vooraf verwacht had. Het is hierin belangrijk dat je flexibel bent en dat je hiermee rekening houdt tijdens het maken van een plan.

Maak een plan

Het maken van een plan is van groot belang wanneer je gaat verbouwen. Je wilt namelijk niet zomaar ergens beginnen en voor vervelende verrassingen komen te staan. Het is daarnaast ook belangrijk om niet zomaar iets te doen maar altijd met een reden ergens aan te beginnen. Het maken van een plan kan je doen door bijvoorbeeld te starten met het opstellen van een tijdsplanning. Wanneer wil je welk gedeelte van je huis gaan verbouwen? Maak een flexibele tijdsplanning zodat je altijd kan schuiven in je planning wanneer er bijvoorbeeld geen tot weinig materialen zijn aangekomen voor een bepaalde ruimte.

Vervolgens is het belangrijk om een budget op te stellen zodat je inzicht krijgt in hoeveel je verbouwing gaat kosten. Denk hierbij niet alleen aan de grote kostenposten maar juist ook aan de kleine kostenposten. De kleine kosten zijn per onderdeel misschien niet zoveel geld maar alles bij elkaar kan uiteindelijk voor een gat in je budget zorgen als je deze niet budgetteert.

Doe inspiratie op

Het is belangrijk om inspiratie op te doen voor je nieuwe woning. Je kan dit doen door bijvoorbeeld woonbladen te bekijken, online inspiratie op te doen via bijvoorbeeld Pinterest, Instagram of Youtube. Wil je bijvoorbeeld een stenen vloer of een PVC vloer? En welke PVC vloeren zijn er allemaal? Maak een moodboard om je inspiratie op te slaan, om vervolgens concreet spullen te gaan uitzoeken.

Spullen bestellen

Het is belangrijk dat je op tijd je spullen bestelt. Hiermee zorg je ervoor dat je verbouwing niet vertraagt wordt door spullen die niet op tijd zijn. Vervolgens is het ook belangrijk om te kijken naar het bestellen van spullen bij jou in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan PVC vloeren Eindhoven. Dit kan goed helpen m.b.t. levertijd.

Start met verbouwen

Het is belangrijk om volgens je plan te gaan werken. Start ten eerste met het leeghalen van je huidige woning. Welke spullen mogen blijven en wat mag weg? Ga je dit alleen doen of ga je hulp inschakelen? Vervolgens is het slim om

Je houd misschien ook van..