Fashion

Wat is een leuk kraamcadeautje?

Het blijft altijd een lastige kwestie: wat geef je de kersverse ouders als kraamcadeautje? Ga je voor iets praktisch? Of kies je juist voor iets origineels? We zetten hier een aantal ideeën op een rij die je hopelijk verder helpen.

Kleding

Eén van de meest gekozen kraamcadeautjes is babykleding. Niet alleen is het ontzettend leuk om tussen al die schattige vestjes en pakjes rond te neuzen, je weet ook dat het iets is dat altijd goed van pas komt. We zijn ons er allemaal van bewust hoe vaak een baby verschoond moet worden. Natuurlijk heeft het kopen van kleding ook nadelen. Enerzijds hoeft de smaak van de ouders niet per se jouw eigen smaak te zijn. Het is daarom aan te raden om voor een neutraal kledingstuk te kiezen, niet te opvallend qua kleuren en design. Daarnaast moet je altijd in je achterhoofd houden dat het wordt gedragen door een baby die de hele dag ligt. Dus hoe stoer die sportschoentjes ook zijn, het is niet waarschijnlijk dat ze gedragen worden. Rompertjes, sokjes en slaappakjes komen in de eerste maanden altijd van pas! Vraag ook even aan de ouders of er een bepaalde kledingmaat is waar ze al veel van hebben, en ga daar onder of boven zitten.

Persoonlijke kraamcadeautjes

Steeds vaker komen we websites tegen waar het mogelijk is om de naam van het kindje op allerlei gebruiksvoorwerpen te zetten of een boekje te laten ontwerpen waarin het kind de hoofdrol speelt. Een origineel cadeautje is een leuke rugzak kind met eigen naam. Super handig als ze naar de opvang gaan of naar babyzwemmen. Het is dan niet meer nodig om te gaan labelen. Een rugzak met de eigen naam van het kind kan bijvoorbeeld aangevuld worden met een persoonlijke drinkfles of luieretui, zodat je er een compleet pakketje van kan maken.

Speelgoed en boekjes

Andere opties om cadeau te geven zijn speelgoed of boekjes. Je kunt gaan voor knisperboekjes of leuke speeltjes voor aan de kinderwagen of voor in de box. Daar kunnen ze zeker een jaar mee spelen. Een wat duurzamere optie is houten speelgoed. Houten speelgoed is zeer geliefd onder ouders. Er is tegenwoordig een enorme keuze aan houten speelgoed beschikbaar, voor alle budgetten. Ook in de goedkopere winkels is het tegenwoordig te krijgen. Houten speelgoed heeft veel voordelen. Het is namelijk een stuk milieuvriendelijker dan plastic speelgoed. Ondanks de grote aantrekkingskracht die plastic speelgoed met alle felle kleuren, lichtjes en geluiden kan uitoefenen op kindjes, kunnen ze er ook snel door overprikkeld raken en ze zijn er eerder op uitgekeken. Houten speelgoed stimuleert de fantasie en creativiteit. Denk alleen maar eens aan wat je allemaal kunt maken van houten blokken!

Je houd misschien ook van..