Vrije tijd

Met het vliegtuig aangenaam reizen? Dat doe je als volgt!

Vakantie is het moment om even te ontspannen. Als je naar de drukte op een luchthaven kijkt, lijkt het hier niet op. Iedereen is gehaast, loopt snel of ervaart een bepaalde tijdnood. Jammer eigenlijk, aangezien je vakantie al op de luchthaven begint.

Wil je het dit jaar daarom eens anders aanpakken? Wil je echt eens op een aangename manier met het vliegtuig reizen? Dan volg je het beste onderstaande tips even op.

Vertrek op tijd vanaf huis

Hoe laat gaat je vlucht? Enigszins afhankelijk van de luchthaven en bestemming moet je 2 à 3 uur van tevoren aanwezig zijn. Laat het hier niet op aankomen. Het is verstandig om op tijd vanaf huis te vertrekken. Daarmee voorkom je eenvoudig mogelijke stress op de luchthaven.

Ook zou je goed naar de reis naar de luchthaven moeten kijken. Kies je voor een taxi of ga je met eigen auto? In het tweede geval moet je tijdig de Parking Schiphol boeken. Je wilt hier niet te laat mee zijn, aangezien je in dat geval langer moet reizen vanaf de parkeerplek naar de terminal toe.

Pak tijdig je koffer in

Het is ook belangrijk om op tijd je koffer in te pakken. Begin hier niet bijvoorbeeld 2 uur van tevoren mee. De kans is in dat geval groot dat je iets vergeet. Ook gaat dit gepaard met de nodige stress. Juist op die stress zit je niet te wachten als je met het vliegtuig reist.

Bonustip: kijk even goed naar de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij. Ga bijvoorbeeld goed na hoe groot en zwaar je handbagage mag zijn. Of bekijk even goed hoeveel kilo je precies in je ruimbagage mee mag nemen.

Vergelijk de vluchten goed met elkaar

Al ver van tevoren begint je voorbereiding voor een aangename reis. Dit begint namelijk al bij het boeken van de vluchten. Vergelijk de vluchten goed met elkaar. Op het gebied van de prijzen, maar ook op het gebied van de vertrektijden. Wellicht vind je het niet heel fijn om ’s ochtends al om 06.00 uur te moeten vertrekken.

Ook doe je er verstandig aan om goed naar de verschillende luchthavens te kijken. Vanaf Rotterdam Airport of Eindhoven Airport vertrekken kán voordelig zijn ten opzichte van vertrekken vanaf Schiphol. Je auto parkeren Eindhoven Airport is overigens prima geregeld; je kunt op korte afstand van je terminal je auto parkeren. In veel gevallen is dit ook nog goedkoper dan het parkeren van je auto bij Schiphol.

Stress vooral niet

Je vakantie begint al op het moment dat je op de luchthaven bent. Vanaf dat moment moet je vooral niet stressen. Duurt het inleveren van je bagage vrij lang? Geen probleem; je bent gelukkig op tijd vanaf huis vertrokken.

Of zitten de leukste horeca tentjes op de luchthaven vol? Geen probleem; je kunt hier toch niks aan veranderen. Ga vooral met een positieve instelling naar de luchthaven toe en geniet daarmee optimaal van je vakantie en vlucht. Veel plezier alvast!

 

Je houd misschien ook van..