Vrije tijd

Vakantie met kinderen? Waar ga je heen?

We zijn met z’n allen alweer druk aan het plannen maken voor de zomervakantie. Waar gaan we dit jaar heen? Heb je kinderen dan kan dat een grote uitdaging zijn. Voor kleine kinderen heb je sowieso bepaalde eisen zoals een veilige omgeving, een speeltuin en een veilig zwembad. Voor tieners zijn die eisen anders, ook voor hen moet er meer dan genoeg vermaak zijn, anders hangen ze dagen doelloos en chagrijnig in een stoel. Dus wat te doen? Een ding is zeker: Italië is een vakantieland voor alle leeftijden. Dit prachtige land is goed aan te rijden vanuit Nederland, eventueel met een nachtelijke tussenstop. Je kunt kiezen uit allerlei prachtige gebieden waar men goed is ingespeeld op kinderen van alle leeftijden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Toscane? Google op camping Toscane en je komt op de meest mooie campings terecht. Een andere populaire bestemming is natuurlijk het Gardameer. Campings Gardameer levert je een keur aan keuzes op waarbij je ook kindervriendelijke campings kan vinden. Dus wat ga jij doen?

Wordt het Toscane?

Toscane is een van de mooiste gebieden van Italië. Het gebied herbergt maar liefst 120 natuurreservaten. Beroemde en prachtige steden als Florence en Pisa zijn in dit gebied te vinden. En daarnaast zijn er heerlijke wijnen te krijgen. Niet zo geschikt voor kinderen, maar wel voor hun ouders natuurlijk. Wel leuk voor kinderen is het feit dat agritoerisme erg gestimuleerd wordt in deze regio. Dat betekent dat er veel mogelijkheden zijn om op een boerderij te logeren. Dit is voor kinderen natuurlijk erg leuk. Misschien kunnen ze meehelpen met het verzorgen van dieren of het verbouwen van groenten. Spelenderwijs leren ze dan meer over waar ons eten vandaan komt. Sowieso vinden veel kinderen het leuk om met dieren te spelen.

Of wordt het het Gardameer?

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Ook hier kun je veel natuur vinden, maar ook fraaie dorpen en vooral ook veel heuvels en bergen die het hele landschap een spectaculaire aanblik geven. Veel mensen vinden het bezoek aan de prachtige dorpjes rond het meer al meer dan genoeg, maar er zijn ook leuke bezienswaardigheden zoals het Olijfoliemuseum, het wijnmuseum en Gardaland, een groot pretpark. Houd je van wandelen dan is een wandeltocht door de bergketen Monte Baldo een echte aanrader. Kortom: Italië is een zeer geschikt land om vakantie te vieren voor jong en oud. Heb jij je vakantie al geboekt?

Je houd misschien ook van..