Algemeen

De elementen van een kerstfeest

We zitten halverwege de maand oktober en het jaar vliegt in een rap tempo voorbij. Voor we het weten, gaan we alweer naar de kerst toe en daar moet altijd een hoop voor voorbereid worden. Daar kun je maar beter vroeg mee beginnen want het is altijd weer een hele hoop werk, waar niemand op het moment suprême tijd voor heeft. In deze blog vertel ik je over de elementen van een kerstfeestje, zo weet je waar je kunt beginnen. Lees je mee?

De versiering en de sfeer

Kerst wordt namelijk overal in Nederland gevierd en ik zal daar straks meer over zeggen. Allereerst kun je nadenken over de sfeer die je wilt dat jouw kerstfeest uitdraagt. We gaan uiteraard voor een feest vol warmte, zowel qua sfeer als qua kleuren. Denk aan die donkergroene kerstbomen en de rode linten die we er vaak inhangen. Het is een feest voor lichtjes en versiering. Het uiterlijk van je feest zet al de toon.

De mensen en de invulling

Dan is het nog de vraag waar dit specifieke feest gevierd wordt en met wie. Op kantoor bijvoorbeeld? Het is enorm gezellig om met collega’s een feestje te vieren in de aanloop naar de officiële feestdagen. Je kan het feest invullen als een borrel en daarvoor de nodige voorbereidingen treffen, maar je kan er ook voor kiezen om een diner te organiseren met collega’s, dat is misschien specialer en dat mag best met kerst. Gaan jullie zelf gerechten maken, halen jullie iets voor op kantoor of gaan jullie erop uit?

Een traditie en een samenkomst

Voor veel mensen is kerst allang niet meer een religieus feest. Waarom vieren we het dan? Omdat het feest ook voor velen symbool staat als een tijd voor samenkomst en om stil te staan bij wat ze hebben en waar ze dankbaar voor zijn. Ook als je dus niet gelovig bent, kan het een feest zijn waar je graag onderdeel van wilt zijn. Zeker omdat we in de kersttijd vaak die broederlijke sfeer voelen door het hele land. Dat is een heel mooi iets.

Een cadeautje hier en daar

Uiteraard is een kerstfeest niet compleet zonder een presentje. Voor collega’s en zakenrelaties is het leuk om een kerstattentie te regelen, zo laat je vanuit het bedrijf zien dat er aan ze gedacht wordt. Weet je niet wat je moet kopen? Denk dat aan iets lekkers zoals kerstchocolade, dat doet het altijd goed.

Je houd misschien ook van..