Algemeen

De lekkerste drankjes voor de winter

Het koude weer is weer aangebroken en dat is natuurlijk heerlijk en ook nog eens gezellig. Tijd om ‘s avonds, als het al donker is en het steeds guurder wordt, op de bank te kruipen met een dekentje en een film. Dan kan een lekker drankje natuurlijk niet ontbreken. In deze blog vertel ik je over welke dranken voor de herfst populair zijn dit jaar. Gouwe ouwen en verfrissende nieuwe ideeën komen voorbij. Lees je mee?

Een goed bakkie pleur

We mogen uiteraard een goed bakje koffie niet vergeten. Voor veel mensen is dit hét middel om de dag mee op te starten. Maar er is zeker wel een verschil in kwaliteit van koffie. Niet iedere boon zorgt voor dezelfde smaak, daarom zijn er ook zoveel verschillende soorten. Gelukkig kun je een heel proefpakket aanschaffen om erachter te komen welke koffie jouw absolute favoriet is. Zo heb je deze herfst en winter een warm bakkie dat helemaal naar jouw smaak is. Dan kan je in grote aantallen die koffiebonen kopen.

Verse thee in een mandje

En voor thee geldt net zoiets als voor koffie. Veel mensen gebruiken het om de dag mee op te starten of af te sluiten. Het is over het algemeen minder bitter en het bevat over het algemeen geen cafeïne, wel theïne. Natuurlijk kun je gewoon thee kopen die je een zakje zit en die moet onderdompelen in warm water, maar er gaat niets boven verse thee die je zelf in een mandje moet scheppen. De kleuren en aroma 's daarvan zijn een stuk sterker en dat maakt de thee meer uniek qua smaak en ook veel lekkerder.

Warme choco met iets extra’s

Wanneer het herfst en winter wordt, mogen we de warme chocolademelk natuurlijk niet vergeten. In veel landen is het een traditie om uit het koude weer dit drankje weer voor de dag te halen, en dat is in Nederland zeker niet anders. Ben je op zoek naar manier om jouw chocolademelk net even wat extra's te geven? Voeg er dan 's avonds een scheutje Disaronno aan toe. Zo krijgt het de smaak van bitterkoekjes en ga je met een klein slaapmutsje op naar bed. Heerlijk. Uiteraard is dit een drankje dat niet voor iedere avond is.

Allerlei proeverijen

Net noemde ik voor de koffie al een proeverij en dat is zeker iets om aan te raden wanneer je op zoek bent naar een nieuw drankje voor de koude dagen. Je hoeft immers niet te settelen voor het eerste de beste dat op jouw pad komt.

Je houd misschien ook van..