Algemeen

De kribbe op kantoor

Het duurt nog even voordat het weer kerst is. Maar voor bedrijven is het belangrijk om nu alvast te beginnen met de voorbereidingen. Op die manier smeer je de boel uit en dan komt het niet allemaal op het laatste moment aan. In deze blog vertel ik je wat je allemaal kunt regelen voor op kantoor. Lees je mee?

Een vooraf aangewezen feestcommissie

Allereerst is het handig om vooraf een feestcommissie samen te stellen die zich buigt over het organiseren van feestjes op kantoor. Denk bijvoorbeeld aan het kerstfeest maar ook aan het jaarlijkse uitje. Op die manier is het altijd duidelijk wie waar verantwoordelijk voor is. En vaak is het een klusje dat veel werknemers ook wel leuk vinden om extra te doen. Dat geeft weer wat afwisseling aan de activiteiten op kantoor.

Feestje, etentje of een borrel

Als het gaat om het kerstfeest kun je als bedrijf bepalen wat je wil gaan doen. Je kan kiezen vaak uit een feestje waar muziek gedraaid wordt en gedanst wordt, een etentje of een simpele borrel. Het is maar net waar de voorkeur aan ligt. Weet je niet wat je moet organiseren op kantoor? Check het dan gewoon even bij je collega's waar behoefte aan is. Zo weet je zeker dat je een feestje organiseert waar iedereen blij mee is.

Het perfecte kerstpakket

En uiteraard is het belangrijk dat je vanuit het bedrijf ook laat zien hoezeer je werknemers waardeert. En de kersttijd is het ideale moment om mensen even in het zonnetje te zetten en het hen te laten zien. Dit doe je bijvoorbeeld door iets extra's te geven. Je kan dit doen door een kerstpakket te kopen. Een kerstpakket kopen is eenvoudig. Je kan er ook voor kiezen om de boel zelf samen te stellen, met product waarvan je weet dat het door je collega's gewaardeerd wordt. Bijvoorbeeld door te inventariseren welke boeken zij graag lezen en er hier één vanuit te kiezen om toe te voegen aan het pakket. Let er wel op dat een kerstpakket samenstellen meer werk kost, maar vaak ook meer gewaardeerd wordt.

Of lekker makkelijk

Maar ja, dat hoeft niet. Je kan er ook voor kiezen om een vooraf samengesteld kerstpakket te kopen. Dat is makkelijker en die zijn vaak gevuld met dingen waar iedereen wel van houdt. Op die manier bespaar je jezelf wat extra werk.

Het duurt nog even maar ik wens iedereen alvast een vrolijk kerstfeest!

Je houd misschien ook van..