Algemeen Vrije tijd

Geef je tuin een wintermake-over!

De winter komt eraan, laten we je tuin een make over geven! Dat klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar laat me uitleggen wat ik bedoel. Je tuin is een soort heiligdom, of in ieder geval, dat kan het zijn. Als je hem juist inricht. Het voelt misschien nog steeds een beetje tegenstrijdig om dat in de winter te doen, omdat je in de winter je tuin amper gebruikt. Maar juist in een periode waar je hem niet nodig hebt is het goed om even tot bezinning te komen over waar je je tuin nou eigenlijk voor wil gebruiken. Je hoeft niet meteen nieuwe tuinmeubelen kopen als eerste optie te zien, al is dat wel altijd leuk, maar kijk eens goed naar die tuin opbergbox. Wat gaan we ermee doen?

Het plan 

 Nogmaals, tuinmeubelen kopen is erg leuk, en als je daar zin in hebt is het ook zeker aan te raden. Lekker naar het tuincentrum met alle kerstversieringen; superleuk. Maar dat is niet waar ik het nu over heb. Althans, niet meteen. Je tuin is namelijk een plek waar jij helemaal tot rust kan komen, als je hem goed inricht. Met goede inrichting bedoel ik overigens niet dat hij eruit moet zien als een catalogus van het tuincentrum, nee. Met een goede inrichting van je tuin bedoel ik simpelweg; wat jij van je tuin wil! Wil jij je tuin bijvoorbeeld gebruiken om heerlijk zomers feestjes te organiseren met je vrienden en lekker te barbecueën, of wil je er een heiligdom van maken voor je moderne kunst en om lekker in te lezen?

De uitvoering 

Dit zijn de echte vragen als je je tuin opnieuw gaat inrichten. Dus, je weet waar je je tuin voor wilt gebruiken. Dan is het goed om inspiratie op te gaan doen bij tuinen die je mooi vindt. Nu zeg ik niet meteen dat je over de schutting moet klimmen bij je buren, maar ga eens toch eens naar een tuincentrum; ga genieten van de kerstversieringen, maar ga ook lekker rondkijken; kijk rond online en in catalogi en vind de tuin die jij mooi vindt. Wie weet hou je van een hele simplistische stijl, of wil je juist een traditioneel Britse tuin, met de meest gekke struiken en wilde bloemen? Alles is goed, enn er zullen altijd tuinmeubelen en opbergboxen zijn die erbij passen. Ook hoeft een tuin make-over overigens niet heel groots te zijn. Het kan ook zomaar zijn dat je alleen je planten hoeft te vervangen en een mooie nieuwe stoel hoeft te kopen om het helemaal jouw plekje te maken.

 

Kortom, zie dit als een aansporing om je tuin eens aan te pakken deze winter. Het is hét perfecte moment. Dus, veel plezier met je groene vingers en succes!

 

 

 

Je houd misschien ook van..