Stel je voor; je wil ontzettend graag je huis een lenteschoonmaak geven. Het is dan misschien wel bijna winter, maar een lenteschoonmaak mag altijd. Maar je wilt eigenlijk niet het hele huis schoonmaken, want eigenlijk is er niets aan de hand. Toch mag het allemaal wat frisser. Er mag gewoon een spreekwoordelijke of letterlijke bezem doorheen. Ook mag dat bij jezelf wel zowel je huis, als jij. Allebei hebben jullie eigenlijk even een oppepper nodig. Wat doe je dan? Haal je dan de nieuwe robijn wasmiddel of je bij de drogist online relaxende crème? Beide kan. 

 

Allereerst; jij en je woning staan in nauw verband met elkaar. Dat moet je niet vergeten. Als jouw woning in een staat van rep en roer is, dan kan het met jouw mentale gezondheid niet 100% goed gaan. De omgeving waar je je constant in bevindt heeft namelijk invloed op hoe jij je voelt. De belangrijkste dingen die je kan doen om je woning snel een nieuw gevoel van schoonheid te geven hebben te maken met geur, beeld en licht. Geur is de makkelijke; was alles wat vies is, als dat mogelijk is, en doe jezelf een plezier; was het met het robijn wasmiddel wat jij het lekkerst vindt ruiken. Met beeld bedoel ik verschillende dingen, maar waar ik vooral op doel is; kleur en opgeruimdheid. Bij opgeruimdheid hoef je niet eens daadwerkelijk veel op te ruimen. De illusie van opgeruimd is al een stap. In plaats van alle schoenen door de gang, liggen alle schoenen op een rekje. In plaats van alle tijdschriften over de tafel, liggen alle tijdschriften in een kast. Lichte kleuren doen het vaak ook goed om een plek een minder zwaar en opgeruimder gevoel te geven.  En dan nog de belangrijkste; natuurlijk licht. Zet 's ochtends vroeg al de gordijnen open. Laat ze ook open. Zorg dat de zon binnen kan komen!

 

Dat is een goede overstap, want wat je waarschijnlijk voelt is een winterdipje. Alles is wat langzamer, er is minder zon en je huisje ligt misschien al vol voor met voorbereidingen voor de feestdagen. Zorg ook dat jij ontspant. Plan desnoods wellness dagen in, voor jezelf. Dan bedoel ik niet eens daadwerkelijk naar de spa gaan, al is dat een heel goed idee, maar gewoon dagen waarop jij doet wat je fijn vindt in een huis wat in ieder geval licht en schoon en opgeruimd voelt. Haal die relaxende crème en die essentiële oliën die je in je bad gebruikt bij de drogist online en zorg goed voor jezelf. 

 

Winter dipjes hebben we allemaal en die zijn ook helemaal niet gek. Tegelijkertijd moeten we zorgen dat we er niet daadwerkelijk aan onderdoor gaan. Hierom is het belangrijk dat je jezelf goed in de gaten houdt. Jezelf én je omgeving. Letterlijk, dit keer.

 

 

Je houd misschien ook van..