Fashion

Waar komt het merk Parajumpers vandaan? 

Parajumpers is een merk dat is ontstaan in het koude Alaska; vandaar dat de jassen zo geconstrueerd zijn dat ze warm aanvoelen. Het merk is in 2006 opgericht door een Italiaanse ontwerper: Massimo Rosseti.  

Het verhaal achter Parajumpers 

Het werk van meneer Rosseti is geïnspireerd op een lid van het 210th Rescue Squadron Alaska. Deze reddingswerkers in Alaska zijn opgeleid om moeilijke reddingsoperaties uit te voeren. Er zijn verschillende soorten operaties die uitgevoerd moeten worden als er nood aan de man is. Denk bijvoorbeeld aan bergbeklimmers die vast komen te zitten of aan mensen die nood hebben op zee. In dit soort gevallen moeten de reddingswerkers functioneel en warm gekleed zijn. Massimo raakte geïnspireerd door de reddingswerkers en besloot zijn eigen merk op te richten. Dit merk gaf Massimo de ruimte om de jassen niet alleen functioneel maar ook stijlvol te maken. Het logo van de jassen zijn daarom ook geïnspireerd door de reddingswerkers, 210th Rescue Squadron. Parajumpers heeft dus een effectief maar tegelijkertijd een modieus doel voor ogen.  

De kledinglijn van Parajumpers 

De jassen zijn beschikbaar in verschillende kleuren. De voornaamste kleuren die verkocht worden zijn navy blauw, zwart, legergroen en rood. Er zijn een aantal kenmerken waaraan je het merk goed kan herkennen. Massimo Rosseti heeft gekozen voor een opvallend label dat je terugziet op de linkermouw van het kledingstuk. Aan de bovenkant van de jassen hangt ook een label. Dit label dient gebruikt te worden als knoopsluiting. Deze zijn meestal geel gekleurd maar kunnen ook blauw zijn.

In de binnenkant van de jas is het mogelijk om een QR-code te scannen. De QR-code verwijst je door naar de site van Parajumpers. Massimo houdt hierdoor zijn authenticiteit. De winterjassen van Parajumpers worden gekenmerkt met beugels en een bontkraag. De jassen bevinden zich in een hogere prijsklasse door de stoffen die gebruikt worden. De winterjassen zijn gemaakt van polyamide. Deze stof is winddicht en waterafstotend. De jassen zorgen ervoor dat je goed beschermd bent tegen koude winters. De zomerjassen hebben een voering van polyester. Polyester is een synthetische stof die bekend staat als een isolerende stof. De jassen houden je goed warm maar zorgen niet voor een benauwd gevoel. De zomerjassen en herfstjassen zijn goed te stijlen. Voor de Parajumpers jas dames is de pasvorm zo ontworpen dat deze zich goed aansluit op het lichaam. 

Je houd misschien ook van..